Trénink 4.2.2017

25.06.2017

První oficiální trénink týmu F.A.D. se konal v prostoru TTM ve Frýdku-Místku a byl zaměřen hlavně na taktiku a základy zdravovědy. Na tréninku nás bylo celkem 6. Krom naší základní čtveřice byl přítomen i nováček, který se však bez větších problémů během jednotlivých cvičení zapracoval. Dále nás navštívil bývalý velitel a nyní příslušník AČR, který si vzal na starost část velení tréninku a základy zdravovědy.

Na nástupu nás velitel seznámil s konceptem fungování týmu pro letošní rok. Poté jsme zevrubně zopakovali základy manipulace se zbraní a střelecké pozice. Následně jsme již přešli k hlavní náplni tréninku, a sice opakování a procvičování již zavedených prvků. Byly zde zahrnuty formace a přechody mezi nimi, signály a jejich předávání, a také reakce na kontakt a následné vyvázání se pomocí opony.

Po krátké přestávce následovalo procvičení zdravovědy. Jelikož poslední cvičení zdravovědy bylo již velmi dávno, bylo nutné znovu projít základy první pomoci zraněnému v boji. Pod dohledem našeho bývalého velitele ale byli všichni rychle zpět v obraze. Kromě úplných základů jsme si rovněž procvičovali práci se škrtidlem typu CAT. Jelikož jsme během zdravovědy vychladli bylo třeba se zahřát. Proto jsme se vrátili k předchozímu cvičení taktiky a udělali ještě jedno "kolečko" po areálu, během kterého jsme znovu prošli všechno co jsme doposud cvičili. Nakonec jsme pořídili památeční foto a odebrali se na cestu domů. 

Byl to zajímavý a vysilující trénink se vším všudy, ale tak to má přece být... 

© 2017 FAD OSTRAVA| Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky